Az euró jegyzése 278,94 forint körül állt negyed 12 körül, a magyar deviza így vezette a feltörekvő devizák erősödését. A szint augusztus 23. óta a legerősebb napközbeni árfolyam. (Fél három körül az euró/forint árfolyama 279,22-es szinten állt.)

Eközben a hároméves állampapírok is rallyztak, 4 bázisponttal 6,63 százalékra lenyomva ezzel a hozamokat, ami négyhetes távlatban a legalacsonyabb szintnek számít.


Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában ismét megerősítette az a kormányzati szándékot, miszerint 2011-ben az államháztartási hiány 2,8 százalék körül lesz, ami megegyezik az IMF által elvárt szinttel.


A kötvények árfolyama a világon mindenhol nőtt a dollár Fed bejelentést követő erősödésével. Az euró azután erősödött, hogy befektetők a maximum mennyiségű állampapírt vásárolták meg a tegnapi spanyol és ír aukción. Ez arra utalhat, hogy kezd eloszlani az egyes európai országok finanszírozozási problémái miatti aggodalom.


A régióban a lengyel zloty szintén 0,5 százalékkal 3,9317 zlotyra erősödött az euróval szemben, a cseh korona pedig 0,4 százalékkal kétéves csúcsa közelébe, 24,57 koronára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!