A múlt hét második felében látott esést csak részben tudta ledolgozni hétfőn a forint, ma pedig már újra a gyengülés irányába mozdult és délutánra az euróval szemben 298 közelébe jutott, ami egyhavi mélypont körüli szintet jelent. Délelőtt sem az Európai Bizottság magyarországi értékelésének eredményei, sem Rogán Antal újabb devizahiteles bejelentése nem okozott érdemi forintpiaci reakciót. Délután viszont az újabb, vártnál jobb amerikai makroadat újból gyengítette a forintot, mivel a Fed eszközvásárlási programja lassításáról szóló diskurzus élénkülhet a piacon.

Folytatódik a lassú, fokozatos forintgyengülés a délutáni órákban, amelyben az is szerepet játszott, hogy a vártnál ismét jobb amerikai konjunktúra-index érkezett (ISM szolgáltatói bmi). Ez kissé azért erősítette a dollárt a főbb devizákkal szemben, mert élénkülhet az a piaci diskurzus, hogy a gazdaság erősebb lábakon állása miatt a Fed-nek rövidesen lassítania kell eszközvásárlási programját. Az EUR/USD kurzus most teszteli azt az 1,3450-es szintet, ahonnan tegnap hajnalban vissza tudott pattanni 1,35 körülig.

A forint az euróval szemben 297,5-ig gyengült délutánra a reggeli 296-ról, azaz csaknem beállította azt az egyhavi mélypontot, amely pénteken este 298 körül alakult ki. A dollár jegyzése 221 forint körül mozog jelenleg.URUSD grafikon,

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!