Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hitelmegállapodásról tárgyal pénzintézetekkel a Mol Nyrt. a Reuters banki forrásai szerint, melynek keretösszege akár 1 milliárd dollár is lehet. Az említett források arról is beszámoltak, hogy a Mol eredetileg kisebb hiteligénnyel keresett meg pénzintézeteket, majd ezt megemelte a kedvező visszajelzések következtében - írja a Portfolio.hu.

Megállapodás egyelőre még nem született, a társaság jelenleg is az árazási feltételeken dolgozik a cikk szerint. Egy banki forrás megjegyezte, az ügylet nagyon is versenyképes kondíciójú lesz.

A Mol legutóbb 2013 júniusában volt aktív a hitelpiacon. Ekkor a vállalat korábbi, 480 millió dollár összegű rulírozó hitelszerződésének keretösszegét emelték meg, 545 millió dollárra. A tranzakcióba a korábbihoz képest új pénzintézeteket is bevontak.

A korábbi, 480 millió dolláros összegű, többdevizás hitelmegállapodást 2013 márciusában írta alá a társaság. Ennél a hitelszerződésnél az Erste Group Bank AG és a KBC Bank NV voltak a koordinátorok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!