Egymilliárd fölött a Linamar nyeresége

Kiváló első félévet tudhat maga mögött a Linamar, az árbevétel 13,78 milliárd forint volt, szemben az előző év azonos időszakának 11,98 milliárd forintos értékével.
Kovács Balázs, 2006. augusztus 11. péntek, 10:28
Fotó:

A 15 százalékos javulás az autóipari alkatrész és precíziós megmunkálási üzletág 1,06 milliárd forintos és a mezőgazdasági és általános gépgyártó üzletág 730 millió forintos növekedésének köszönhető.
Az árbevétel üzletági megoszlása a következő: 64,9 százalék autóipar, 35,1 százalék mezőgazdasági és általános gépgyártás. Az üzemi eredmény az első félévben 1,43 milliárd forint volt, ez 89,9 százalékos növekedés a tavalyi évi 753 millió forintos eredményhez képest. A nettó eredmény az első félévben 1,1 milliárd forint, 64,7 százalékkal haladja meg a bázisidőszaki értéket. A társaság részvényei jelenleg kétszázalékos pluszt mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK