Egymilliárdos OTP-drágulás egy hét alatt

Csütörtökön is több, mint 4 százalékkal drágult az OTP részvénye.
Mezősi Tamás, 2009. augusztus 6. csütörtök, 17:33
Fotó:

Csütörtökön is folytatta menetelését az OTP, a bankpapír piacán oly nagynak tűnik a vevői túlsúly, hogy egyelőre nem sok esély látszik az árfolyam fordulására. Egy hét alatt elképesztő száguldást mutatott be a részvény, a múlt hét szerdán feljegyzett 3536 forintos minimumárnál csütörtökön már 25 százalékkal magasabban is forgott a részvény, azaz a cég kapitalizációja egyetlen hét leforgása alatt több mint 255 milliárd forinttal, azaz szűk egymilliárd euróval emelkedett. A bankrészvény 4450 forinton is megfordult, a zárásban ennél kissé lejjebb - ám még mindig közel 5 százalékos pluszban - 4435 forinton cserélt gazdát.

A vezető részvények közül még a Mol drágult, az olajipari részvény jegyzése - a bennfentes eladások ellenére - 0,7 százalékkal 13745 forintra emelkedett.

A Magyar Telekom árfolyama mintha már szerda délután reagálta volna a ma megjelent profit-figyelmeztetésre, a kurzus akkor közel 30 forinttal esett napon belül. A részvény ma ennél jóval kisebb, 4 forintos eséssel megúszta, pedig az éjjel közzétett gyorsjelentés sem tartalmazott túl szívderítő eredményeket.

A Richter fél százalékos esést követően 36300 forinton vonult le a parkettről.

A piac ennél rosszabbul fogadta a szerdai piaczárás után publikált negyedéves Egis-eredményeket, a kisebbik gyógyszergyár papírjai bő két százalékot veszített értékéből. A Rába gyorsjelentésre szerény, másfél százalékos eséssel reagált a piac.

A kevésbé likvid papírok közül jól teljesített az Orco, az econet és az Állami Nyomda is, mindhárom cég részvénye több mint három százalékkal drágult.

A több mint 30 milliárd forintos forgalmat hozó napot a BUX 1,4 százalékos pluszban 17851 ponton zárta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK