BUX
38927

Egymillióra büntették a Globust, tilosban járt a pénzügyi igazgató is

Egymillió forintos büntetést szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Globus Rt.-re, mert a cég nem megfelelően vezette a bennfentes információhoz hozzáférő személyek listáját, megnehezítve ezzel a társaságnál épp folyó hatósági vizsgálatot. Jéhn József önkötése sem "tetszett" a felügyeletnek.

NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 08:05

Egymillió forintos büntetést szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a Globus Rt.-re, mert a cég nem megfelelően vezette a bennfentes információhoz hozzáférő személyek listáját, megnehezítve ezzel a társaságnál épp folyó hatósági vizsgálatot. A konzervipari vállalt nyilvántartása a felügyelet megállapítása nem tartalmazza a bennfentes információhoz hozzáférő külföldi természetes személy magyarországi tartózkodási helyének megjelölését, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetén az azonosító okirat számát és nyilvántartásba vétel okának megjelölését.
A felügyelet ezért egy millió forint bírság kiszabásáról határozott.
Jéhn József a Globus pénzügyi igazgatójának magatartásában is talált kivetnivalót a felügyelet. A vezető ugyanis megsértette a szabályt, mely arról rendelkezik, mikor is köthetnek üzletet a cég részvényeire a bennfentes információhoz hozzáférő személyek. A PSZÁF ezért 300 ezer forintra bírságolta a pénzügyi vezetőt.