Még 2016 végén kezdett el folyamatosan esni a kriptovaluták árfolyama, amely leginkább a legnépszerűbb blockchain virtuális pénzt, a bitcoint érintette. A BBC cikke szerint szerdán délután 2 órakor már csak 9 958 dollárért kereskedtek vele.

A legdrágább öt héttel ezelőtt volt: akkor majd' dupla ennyit, 19 800 dollárt ért.

Az árfolyam drasztikus esésért szakértők szerint Észak-Korea a felelős, amely az elmúlt hetek hackertámadásai mögött állhat. A támadásokhoz használt kártevő strukturája ugyanis hasonló a WannaCray zsarolóvíruséhoz és a Sony elleni támadáskor használt kártevőéhez - a Napi.hu részletesen foglalkozott a témával egy korábbi cikkében.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!