Éven túl rendre kilenc százalék alatti hozamot áraznak az állampapírok másodlagos piacán - kedden 14-19 bázisponttal csökkent az államkötvények hozamszintje, amely így a három- és ötéves lejáratok esetében 9 százalék közelében, azaz több mint 50 bázisponttal a jelenlegi irányadó kamat szintje alatt áll. A 10, illetve 15 éves kötvényeknél 8,86, illetve 8,68 százalékos hozamot várnak a banki szereplők.

A rövid oldalon is folytatódott a hozamcsökkenés, igaz, itt sokkal kisebb mértékű, mindössze 2-5 bázispontos volt a mérséklődés, minek eredményeként a háromhónapos dkj-k hozama 9,12 százalékra, az öthavié 9,05 százalékra, míg a tizenkét havié 9,03 százalékra korrigált - derült ki az Államadósság Kezelő Központ tájékoztatásából.

A hozamcsökkenéshez hozzájárulhatott Oszkó Péter pénzügyminiszter megjegyzése is, miszerint a tervezettnél korábban megkezdhetik a kötvénykibocsátást az európai szereplők felé. Erről bővebben itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!