A börze honlapjára felkerült közlemény szerint szerdától 80 új külföldi vállalat részvényeivel lehet kereskedni, egyebek között olyan cégek papírjaival, mint a Nasdaq, az Airbnb, a Domino's Pizza, a Whirlpool, a Moody's, a Gartner és a Motorola Solutions.

A moszkvai tőzsdére bejegyzett külföld cégek száma szerdától 521-re nőtt - írja az MTI.

A börzén 2020. augusztus 24-e óta lehet kereskedni külföldi cégek papírjaival, számuk a tervek szerint 2022-ben elérheti majd az 1400-at. Az ügyletek lebonyolítására a rendes kereskedés idején, illetve a tőzsdeidőn túli kereskedésben, rubelben és dollárban egyaránt van lehetőség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!