A BÉT irányadó indexe 20 915 pontra ereszkedett alá azt követően, hogy a reggeli órákban 21 087 pontig tudott emelkedni. A délelőtt egy pillanatra a pirosban is megforduló Mol részvényei 0,1 százalékos felárral, 15 900 forinton cserélnek gazdát, forgalmuk meghaladta az 1 milliárd forintot. A harmadik negyedéves gyorsjelentését kedden publikáló Richter iránti érdeklődés jelentősen megugrott, miután a társaság vezetése kedvező kilátásokkal szolgált (a profitjelentés részleteit itt olvashatja). A BÉT-en forgó nagyobbik gyógyszergyártó papírjai 1,7 százalékkal 41 175 forintra drágultak, de délben 42 370 forinton is megfordultak. Kisebb szektortársa, az Egis egy nappal harmadik negyedéves adatai publikálása előtt 1 százalékos mínuszban, 18 490 forinton forog. A Magyar Telekom részvényei 747 forinton, a hétfői záróértékhez képest veszteséggel is cseréltek gazdát kedd délelőtt, ám koradélutánra ismét a pozitív tartományba billentek át, jelenleg 750 forinton, 0,1 százalékos pluszban kereskednek a távközlési papírokkal. Az OTP közel 8 milliárd forintos forgalom mellett ma is a legkeresettebb papír a BÉT-en, ám az árfolyam volatilitásából úgy tűnik, irányultság nélküli a bankpapír kereskedelme. Az árfolyam 5575 forinton állt délután egy órakor, ami 0,7 százalékos emelkedést jelent - a bankpapír árfolyamsávja 5561 és 5614 forintra tágult délutánra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!