Egyre csúnyább: újra gyengült a forint

Idei mélypontjára gyengült a forint hétfőn az euróval szemben a bankközi devizapiacon.
Domokos László, 2018. június 18. hétfő, 18:04
Fotó: Reuters

Az eurót hétfőn 324,13 forinton is jegyezték, ami a forint idei leggyengébb árfolyama a három és fél éve, 2015 január elején elért 327 forintos eurójegyzés után.

Az eurót délután fél hatkor 323,82 forinton jegyezték, erősebben a kora reggeli 322,95 forintnál.

A forint a dollárral és a svájci frankkal szemben is gyengült: a dollár jegyzése a kora reggeli 278,61-ről 279,03 forintra, a svájci franké pedig 279,53-ról 280,46 forintra emelkedett.

A dollár a múlt héten pénteken már állt hasonlóan erős árfolyamon, a svájci frank pedig az idén május végén volt a mostanival közel megegyezően erős szinten - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2018.06.19 08:05

Devizában számolva anyósom nyugdíja 6 éve nem nőtt, sőt csökkent a geci OV-nak köszönhetően. Az árak elmentek, mi is Németországból nyugatabbra.

Ne legyen senkinek se illúziója arról, hogy nem Orbán sleppje áll a forintgyengülés mögött.

Szóljatok, ha Orbánt megrugdosták valahol a világban. Ha pedig döglődik, akkor ennek " a kommunizmusnak is vége lett ".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.06.19 07:32

Eljött az igazság pillanata. Ugye ha Magyarországnak lenne egy nagyon erős ipara és gazdasága a valutája mögött, akkor az semmilyen ingadozást nem mutatna. De amíg az EU lélegeztetőgépén vegetálunk, addig cseszhetjük. Ez megint a politikusok, a kifosztó, lenyúló államapparátus, a politikusok bűne.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2018.06.19 00:07

a jelen kamatszont mellett nagyon olcsón lehet a forintot shortolni, ráadásul a rizikó is kicsi, mert nagyon valószínű a további és tartós ft gyengülés.

ugyanis az mnb és a magyar kormány csendben örül a ft gyengülésének, mivel emiatt nő az exportőr multicégek forintban számolt hazai hozzáadott értéke, azaz a magyar gdp , az embereket pedig be lehet etetni azzal, hogy kétszámjegyű a bérnövekedés, miközben nem romlik a versenyképesség, mert euróban számolva semmit sem nőnek a magyar bérek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html