Egyre erősebb a medve

Hiába érkeztek a várakozásoknál jobb makroadatok a tengerentúlon, eséssel kezdtek az amerikai börzék csütörtökön, amire a nap végén még rátettek egy lapáttal.
NAPI, 2010. június 24. csütörtök, 22:15
Fotó:

A nyitás után a Dow Jones 0,7 százalékkal 10 231 pontra esett vissza, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal 2235 pontra csökkent. Az S&P500-as index 0,8 százalékkal 1083 pontra hullott. A napközben 1 százalék körül mozgó indexek a nap végén még tovább estek, így a Dow 1,4 százalékkal, a Nasdaq pedig 1,6 százalékkal esett vissza. Az S&P500 1,7 százalékot csökkent.


A szektorok közül nagyon rosszul szerepeltek a bankok, a Citigroup 1,8 százalékos mínuszából például a nap végére közel 3 százalék lett. Az olajszektor sem túl acélos, a Shell 2,2 százalékkal esett.  A gyorsjelentését publikáló Nike, 4,0 százalékkal esett vissza 70 dollár alá.. A  tőzsdezárás után szintén friss számokkal előrukkoló Oracle 0,7 százalékot esett.

A Hasbro 4,1 százalékkal drágult, miután a Wall Street Journal megszellőztette, hogy a Providence Equity Partners kockázati tőke társaság azt tervezi, hogy kivásárolja a céget és kivezeti a tőzsdéről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gasolina, 2010.06.24 23:12

Az oracle zárás után fölment rendesen
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html