Az orosz BazEl és az osztrák OMV is kiszállt az orosz-brit TNK-BP udmurtföldi olajtermelő egységéért folyó versenyből, ezzel a kötelező érvényű ajánlatot tevő Mol versenytársainak száma 24 óra alatt kettővel csökkent. Az orosz-brit TNK-BP óriáscég 3 milliárd dollár körüli összegért kívánja eladni az Udmurtneftet, amelynek a napi olajtermelése mintegy 120 ezer hordó. Eddig legalább négy cég vagy konzorcium adott be érvényes ajánlatot: a magyar Mol, az amerikai érdekeltségű oroszországi gáztermelő Itera az indiai ONGC-vel közösen, a kínai Sinopec és az orosz Sibneft.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!