Ismét emelkedéssel zártak a főbb amerikai tőzsdeindexek. A Dow Jones ipari átlagmutatója 121 ponttal, 0,8 százalékkal 15 354 pondig erősödött, az S&P 500 index pedig 1 százalékkal meghaladva csütörtöki zárószintjét 1667 pontig jutott. Ezzel mindkét mutató újabb történelmi rekordot döntött. A Nasdaq is hasonló mértékben gyarapodott a hét utolsó tőzsdenapján.

Az egyesült államokbeli piacok a negyedik egymást követő héten is pozitív teljesítményt nyújtottak.

Pénteken az energicégek átlag fölötti teljesítményt nyújtottak, míg az árupiacon a WTI nyersolaj jegyzése ismét 96 dollár fölé került, a Dow indexét pedig leginkább a közel 3 százalékkal dráguló JP Morgan húzta föl leginkább. Az arany ugyanakkor több mint 2 százalékkal lett olcsóbb, így 1365 dollár körül forgott záráskor.

A vételi kedvet alaposan meghozta a délután publikált két amerikai makroadat: a fogyasztói hangulatindex közel hatéves csúcsra jutott, de a vezető indikátorokból összeállított mutató is a vártnál kedvezőbben alakult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!