Az euró/forint jegyzése 272,25-nél tetőzött kedd délelőtt, a kurzus ezt követően némi korrekciót jelzett, s visszavonult 271,70 közelébe, ami továbbra is 1 százalék feletti forintgyengülést jelent az euró hétfői 269 záróárfolyamához képest.

Az euró drágulásával párhuzamosan a dollár jegyzése is felfelé indult el, a zöldhasút koradélután 191,70 forinton adták-vették a bankközin.

A forint gyengülésének hátterében ezúttal nem a dollár eurójegyzésében bekövetkezett fordulat állt, hiszen az euró/dollár kurzusa 0,2 százalékkal a hétfői záróérték felett állt kedd délután. A közös európai devizáért 1,4169 dollárt kértek a nemzetközi devizapiacon, a jegyzés tegnap zárásban 1,4139-en állt.

A svájci frank 177,40 forintot ért a bankközin kedd koradélután.

A forint mellett a régiós devizákat sem kímélik a befektetők; a lengyel zloty eurójegyzése 4,167-en állt fél három után, míg az euró/korona kurzusa 25,75-re szökött fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!