A hétfői mérsékelt ütemű csökkenésnél kedden már gyorsabban mérséklődtek a magyar állampapírok benchmark hozamai. A kincstárjegyek 5 bázispontos csökkenés után 5,50-5,55 százalékos hozamon forogtak a másodpiacon kedden, a kötvények hozamai még ennél is nagyobb mértékben, 4-9 bázisponttal mérséklődtek. Az államkötvények benchmark hozamai 6,89-7,15 százalék között ingadoztak - derült ki az Államadósság Kezelő Központ jelentéséből. A másodpiaci hozamszintek alapján az állampapír-piaci szereplők 25 bázispontos kamatemelésre számítanak az MNB monetáris tanácsától a következő, augusztus végi ülésén.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!