Az ÁKK 3, 5 és 10 éves futamidejű kötvényeket kínált fel eladásra 25, 18 és 12 milliárd forint értékben. A beérkezett ajánlatok alapján az 5 és a 10 éves papíroknál meg is emelte az elfogadott ajánlatok összértékét 6 illetve 3 milliárd forinttal, így összesen 64 milliárd forintért adtak el a tervezett 55 milliárd helyet kötvényeket.

Az aukciós átlaghozamok a 3 éves papírnál 8,96 százalék, az 5 évesnél 8,81 százalék, míg a 10 évesnél 8,58 százalék lett, ami kevesebb az előző aukciók hozamánál.

A kedvező hangulatot kihasználva az Államadósság Kezelő Központ délután úgynevezett nem-kompetitív tendert tartott, amelyen ismét 3, 5 és 10 éves papírokat hirdetett meg, valamivel több mint 9-9, illetve 5 milliárd forint mennyiségben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!