Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön 50 milliárd forint értékben hirdetett meg 12 havi lejáratú dkj-ket. A felhívásra 113 milliárd forint értékű ajánlat érkezett a bankoktól, közel 40 milliárddal több, mint a legutóbbi, szeptember közepén rendezett aukción. A hozamok is csökkentek; míg szeptember 16-án 5,8 százalékos átlaghozam mellett bocsátott ki éves lejáratú kincstárjegyeket az ÁKK az elsődleges forgalmazóknak, a csütörtöki aukción ennél 6 bázisponttal alacsonyabb volt az átlaghozam, ráadásul a kibocsátás mértéke is 5 milliárd forinttal meghaladta az eredetileg tervezettet. A sikeres csütörtöki aukción értékesített kincstárjegyek hozama a szerdai másodpiaci kereskedésben elért benchmark felett maradt, igaz, mindössze 2 bázisponttal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!