Egyre közelebb a 300 forintos euró - héthónapos mélyponton az árfolyam

Szinte korrekció nélkül gyengül a forint árfolyama pénteken.
Deák Bálint, 2013. január 11. péntek, 12:10
Fotó: Napi.hu

Pénteken délben már több mint 296 forintba került egy euró, amire 7 hónapja nem volt példa. A forint ezzel a teljesítményével teljesen elszakadt a régió piacairól, és külön életet élt, hiszen közben az euró már 1,32 felett jár bőven a dollárral szemben.

Mindez a piaci szereplők szerint továbbra azzal magyarázható, hogy a magyar gazdasági miniszter szerint nem volt korábban szükség az erős forintra, amit a piacon úgy értelmeztek, érdemes a forint gyengülésére játszani.

Ez okozhatta azt, hogy pénteken a karácsonykor beállított 295 közelében lévő lokális csúcs is csak pillanatokra tartotta meg az euró árfolyamát. A következő technikai ellenállás 297 közelében van, ha ezen is átjut a forint, akkor könnyen elérheti a 300-as szintet, ami csak pszichológiai ellenállást jelent az árfolyamnak. A forint rossz szereplése miatt a frankkal szemben is 244-ig, a dollárral szemben pedig 223,50 forintig szaladt el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK