Nem javult érdemben a hangulat a devizapiacon szerdán sem a csalódást keltő olasz választási eredmény után. A piac az euró
krízis kiújulásától tart, ami az árfolyamokban is tükröződik, így továbbra is az 1,31-es szint alatt folyt a kereskedés a dollárral szemben. Bár Bernanke, a FED elnöke próbált javítani a hangulaton a keddi meghallgatásán, ennek hatása a vártnál jobb amerikai adatokkal együtt is csak limitált volt - mondta Bámli Károly, a Commerzbank devizakereskedője. Ugyanakkor az 1,30-as szint rövid távon támasz lehet az eurónak.

A forint jegyzése sem tud talpra állni, itt a nemzetközi hangulat romlása mellett a jegybankelnök személyét illető bizonytalanság állhat még pluszban a forint gyengélkedése mögött. Ennek is tudható be, hogy az euróval szemben a 296-os szint körül mozog az árfolyam, délelőtt ráadásul 296,50 forintos szintet is megközelítette az értéke.

Egy dollárért este 226 forintot, míg egy svájci frankért közel 243 forintot kellett fizetni, miután a frank is erősödött az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!