Egyre magasabbra jut Amerika

Új csúcsokra emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek szerdán.
Napi.hu, 2013. november 13. szerda, 22:36
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones ipari átlagmutatója mintegy fél százalékkal, 70 ponttal 15 821 pontra erősödött, megdöntve a hétfőn fölállított rekordot. Az S&P 500 index 0,8 százalékkal, 14 ponttal 1782 pontig kúszott föl, az október 29-i zárásban elért csúcsot meghaladva. Mindkét mutató nemcsak záró, de napon belüli történelmi csúcsot is döntött. A Nasdaq 46 ponttal 3966 pont közelébe emelkedett. Piaci elemzői vélemények szerint a szerdai jó tőzsdei teljesítmények mögött részben Janet Yellen, a Federal Reserve következő elnökének csütörtöki szenátusi beiktató meghallgatásával kapcsolatos pozitív befektetői várakozások húzódnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK