Egyre olcsóbb a Richter - hol érdemes venni?

Erős eladói nyomás alakult ki a Richter piacán, mitán a társaság a vártnak megfelelő gyorsjelentést tett közzé, majd profit warningot adott ki. A 3,5 százalékos esés ellenére nem biztos, hogy eljött a vétel ideje.
NAPI, 2011. február 8. kedd, 11:35
Fotó:

A tegnapi 42350 forintról 40850 forintra esett a Richter-részvények árfolyama, üzletkötőket arról kérdeztünk, hol érdemes vásárolni a papírból.

Az első szint, ahol jól meg lehet venni, az 39000 forint fölött található egy picivel - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Ha az nem jön be, akkor viszont "térdre, imára", mert valami iszonyat is jöhet belőle: a hosszú távú grafikonon csak 22 ezer forintnál található a következő erősebb támasz. 

Nyári szerint most inkább lefelé volt impulzus a részvényben, a 42 ezer forintos szintet túl sokszor tesztelte az elmúlt hetekben, így ez a támasz meggyengült. Látszott, hogyha átmegy rajta, nagyon le fog esni, csak valamilyen katalizátor kellett hozzá, ami a mai profit warninggal meg is érkezett.

Burány Gábor a Strategon üzletkötője szerint egyelőre korai vételen gondolkozni, ő személy szerint a 25 ezres szinten látna először fantáziát a papírokban.

A Richter historikus duplatetőt épített, ami nagyon erős technikai jelzés. Hasonló volt megfigyelhető 2006-ban, amikor a Richter hamarabb lefordult, miközben az OTP-t és a Mol-t még új csúcsokra húzták. A Richter lefordulása az egész piac irányát előrejelzi - tette hozzá  Burány.

A 42 000 forintos támasz három hónapja épül, most ezt sikerült áttörni lefelé. A következő támasszintek 40 000 illetve 39 000 forint környékén vannak. Minden külföldi elad, vagyis a vételekkel nem kell sietni egyelőre. Ha nap végén nagyon nagy mínuszban (5 százalék) zár, akkor meg lehet próbálkozni egy rövid felpattanás reményében. Illetve, ha napon belül hirtelen leöntik és a 40 ezret elérjük, akkor is meg lehet próbálni egy rövid távú vételt. Hosszútávon azonban a Strategon szakértője egyáltalán nem javasolja a gyógyszerpapír vételét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK