Noha az akvizíciók megítéléséhez egyelőre nem áll túl sok adat rendelkezésre, az elemzők többsége úgy véli, a két cég megvásárlása értékteremtő és ezért vételre vagy tartásra ajánlja a Richtert. Az UBS elemzője úgy véli, az akvizíciók megerősíthetik a társaság regionális pozícióit, és reálisnak találja a menedzsment által prognosztizált, a szinergiák kihasználásából adódó 35 millió dolláros megtakarítást. Ezért a korábbi eladásról tartásra javította ajánlását, egyúttal 42 400 forintra emelte a célárat. Az Erste legfrissebb elemzésében még nem számol az akvizíciók hatásaival, de emelt a cégre vonatkozó eredményvárakozásán. A brókercég elemzője - bár az idei forgalomra vonatkozó prognózist némileg csökkentette - úgy véli, jövőre megáll a hazai bevételek csökkenése, és 2009-ben 3 százalékos növekedésnek indulhat a forgalom, a FÁK-piacon pedig idén továbbra is két számjegyű bővülés várható, míg jövőre 18,2 százalékkal emelkedhetnek az innen származó bevételek. Az Erste kissé javított a Richter profit-előrejelzésén is, úgy számol, hogy az anyavállalati nyereség 23 százalékkal 46,4 milliárd forintra emelkedik, és a diszkontált cash-flow alapján számított 12 havi céláron is emelt, 46 000 forintról 47 600-ra. A bevásárlások hatásait figyelembe véve a 12 havi célárnak részvényenként 48 505 forint adódott, így a cég továbbra is vételre ajánlja a papírokat - írja a Napi Gazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!