A biztosítók és nyugdíjpénztárak ugyan a korábbi évekhez hasonlóan tovább növelték állampapír állományukat, a részesedésük viszont csökkent a piacon, ahol valamennyi szektor árfolyamveszteséget szenvedett el portfólióján az elmúlt három hónapban- áll a MNB jelentésében. Az állampapírok piaci értéken számított állománya csaknem öt százalékkal, 9967,6 milliárd forintra emelkedett. A részvénypiacon a vezető értékpapírok árfolyamának emelkedése a tőzsdei kapitalizáció jelentős növekedését eredményezte, a részvények állománya több mint 9 százalékkal 646,4 milliárd forintra nőtt. A háztartások és a nem pénzügyi vállalatok ezúttal csökkentették állományukat, külföldi vevőből viszont több volt. A első negyedév során valamennyi szektor árfolyamnyereséget ért el részvény-portfólióján. A befektetési jegyek 2000 milliárdos piacán is tíz százalékos állománynövekedés volt, a háztartások és az egyéb pénzügyi közvetítők léptek fel a legnagyobb vásárlóként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!