Egyszerre két felfüggesztés - valamit tervezhetnek Mészárosék

A tőzsde egyszerre függesztette fel két tőzsdei cég, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum és a CIG Pannónia biztosítótársaság részvényeinek kereskedését.
Lovas-Romváry András, 2017. december 12. kedd, 09:40
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde ma reggeli bejelentése szerint felfüggesztette a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeinek kereskedését.

Azt, hogy a két felfüggesztésnek köze van-e egymáshoz, egyelőre nem tudni, ugyanakkor a két felfüggesztő határozat percre pontosan ugyanakkor jelent meg a BÉT honlapján.

A határozatok a mai napra történő felfüggesztésről szólnak. A kibocsátók ma a határozatok szerint arról tájékoztatták a tőzsdét, hogy jelenlegi információik szerint 2017. december 12-én olyan döntésről kívánnak tájékoztatást közzétenni, amely az általuk kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatják, erre tekintettel kérelmezték részvényeik kereskedésének fentiek szerinti felfüggesztését.
Ha az információkat a kibocsátók nyilvánosságra hozzák még a kereskedés vége előtt, úgy a BÉT a részvények kereskedését még a zárás előtt visszaállíthatja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK