Egyszerűen hiányoznak a vevők

A kiábrándultság jeleit mutathatja ma is a magyar részvénypiac.
NAPI, 2011. november 3. csütörtök, 09:01
Fotó: Napi.hu

A vevők egyre fásultabbá válnak a részvénypiacon, a befektetők inkább azt keresik, milyen biztonságosabb termékbe menekíthetik pénzüket, így sok jóra nem lehet az elkövetkező napokban számítani a Budapesti Értéktőzsdén - mondta Nyári Zsolt, a KBC Securities szakértője. Úgy tűnik, hogy az előző lefelé körben és az azóta eltelt időben aki részvényt akart vásárolni, az megtette, így a vételi oldal jó eséllyel telítődött. Így nem lehet meglepő, ha egyes nagyobb részvényekben nagyobb esések is előfordulhatnak, elsősorban az OTP és a Mol esetében igaz ez. A Richtert valamennyire még segíthetik a fundamentumok, a gyengébb forint egyrészt jót tehet a cég eredményességének, a gyógyszeripari amúgy is a defenzív szektorok közé tartozik. Óvatosan kell bánni a piaccal, ha valaki az elmúlt hónapokban nem vásárolt részvényeket, az kevéssé valószínű, hogy pont most döntene e mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK