A szerdai devizakereskedést a német jegybankelnök nyilatkozata befolyásolta a legnagyobb mértékben, aki megkockáztatta, hogy az ECB tovább csökkentheti a kamatát. Jens Weidmann nyilatkozata nem az első ilyen hír: a héten az ECB elnöke Mario Draghi is megengedett magának egy  kamatcsökkentést pedzegető kijelentést. A nyilatkozat hatására a dollár 1,318 euróról 1,304 euróra esett a délutáni kereskedésben.

A forintpiacon ettől függetlenül is gyengülés volt az úr: az euró árfolyama a reggeli 293,8 forintos szintről folyamatosan emelkedett, kora este 294,4 forint volt az euró árfolyam. A dollár erősödése miatt a forint/dollár keresztárfolyam nagyobb léptekkel menetelt: a reggeli 222,5 forinttal szemben délután a zöldhasúért már 225,7 forintot kellett adni. A svájci frank 241,6 forintról a nap végére 242,6 forintra emelkedett.

Az állampapírpiacon a rövid oldalon folytatódott a keddi hozamesés, az ütem hasonló volt az előző napihoz; 2-6 bázisponttal morzsolódtak a hozamok. A 3 és 5 éves kötvények hozama nem változott a 10, illetve 15 éves papírok pedig 3, illetve 5 ponttal emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!