Közel 100 dollárt emelkedett egy hét leforgása alatt a bitcoin árfolyama, s március közepe óta nem látott, 1220 dollár feletti magasságba jutott a múlt hét közepi 1125 dolláros szintről. A kriptodeviza iránti megújult érdeklődés elsősorban az a japán törvényhozási lépés áll, amellyel legalizálták a Bitcoint mint fizetőeszközt, de a hírek szerint Oroszország is annak elismerésére és szabályozására készül - írja összefoglalójában a CNBC.

Az új japán törvényt a legtöbb szigetországbeli kiskereskedelmi lánc támogatta. A bitcoin/jen piac a kriptodeviza második leglikvidebb  piacának volt eddig is tekinthető a Gatecoin adatai szerint.

A japán virtuális devizatörvény lehet az áremelkedés hátterében, hiszen a japán médiában meglehetősen nagy teret kapott az elmúlt időszakban a készülő törvénnyel kapcsolatos vita - mondta a portálnak Aurélien Menant, a Bitscoin kereskedési platformot üzemeltető Gatecoin alapító-vezérigazgatója.

Eközben a hírek szerint Oroszország - amely eddig az egyik legharcosabb ellenzője volt a digitális deviza használatának - a hírek szerint szintén a bitcoin elfogadásának szabályozására készül. Alekszej Mojszejev helyettes pénzügyminiszter a Bloombergnek adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy az orosz hatóságok a remények szerint már 2018-ban elfogadhatják a bitcoint és más kriptodevizákat legális fizetőeszközként. Hozzátette, ehhez az szükséges, hogy az állam tudja, ki áll a fizetési lánc két oldalán az adott pillanatban. Ha létrejön egy tranzakció, akkor az abban résztevőknek tudniuk kell, kitől vettek és kinek adtak el, akárcsak a hagyományos banki tranzakciók esetében - tette hozzá.

A növekvő állami szabályozás a bitcoin vonzóbbá is teheti azon befektetők szemében, akik pont a szabályozói kockázat és a szélsőséges ármozgások miatt tartották távol magukat tőle - írja a CNBC.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!