Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Pénteken az EIB honlapján hivatalosan tájékoztatást adott arról, hogy a PannErgy finanszírozási igényét jóváhagyott státuszba helyezte - köözlte a magyar cég. A PannErgy Nyrt. 2007-ben vette fel a kapcsolatot a luxemburgi székhelyű Európai Beruházási Bankkal, hogy elsődleges pénzintézeti finanszírozóként vegyen részt a PannErgy geotermikus hő- és elektromos áram termelési stratégiájának megvalósításában. Az elbírálási folyamat egyik fázisaként 2009. április 15-én az EIB nyilvánosságra hozta a PannErgy projektsorozatának bírálatra való befogadását. Gyimóthy Dénes, a PannErgy megbízott gazdasági- és vezérigazgatója a közleményben leszögezte: A jóváhagyás megközelítőleg 110 millió eurós hitelkeret felállítását jelenti, várhatóan igen kedvező kondíciókkal. A hitelkeret nagysága lényegében lefedi a PannErgy 2007-ben kitűzött stratégiájának teljes hosszú távú hiteligényét. Az első lehívásokig azonban még a bankkal közösen ki kell dolgozni az együttműködés részletes kereteit, szabályrendszerét. A folyósítások várhatóan nagyobb részletekben, több elkészült projekt egyidejű refinanszírozásával fognak megvalósulni. A fejlesztésektől a refinanszírozásokig terjedő rövidebb időszakok áthidaló finanszírozására helyi pénzintézetek oldaná meg a Pannergy.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!