Ekkora osztalékot fizet a Masterplast

Részvényenkénti 25 forintos osztalék kifizetéséről döntött a Masterplast Nyrt. hőszigetelőanyag-gyártó és -forgalmazó cég keddi közgyűlése.
MTI-Eco, 2016. április 26. kedd, 19:57

A társaság közleményében ismerteti: az osztalékfizetést az tette lehetővé, hogy a Masterplast a múlt évben több mint 2,5 millió eurós adózott eredményt ért el. Tájékoztatnak arról is, hogy a közgyűlés egyúttal felhatalmazta az igazgatótanácsot a következő 18 hónap során összesen legfeljebb 3 millió darab, 100 forint névértékű, "A" sorozatú saját részvény vásárlására.

Döntöttek arról is, hogy engedélyezik az igazgatótanács számára a társaság alaptőkéjének emelését. Ezt a menedzsment a saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, és a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva valósíthatja meg, azonban azzal a korlátozással, hogy 2020. április 28-ig az alaptőke nem haladhatja meg a 3 milliárd forintot.

A Masterplast Nyrt. közgyűlése elfogadta a társaság konszolidált 2015-ös beszámolóját is, amely szerint a múlt évben a cég nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti mérleg-főösszege 57,17 millió euró volt. A vállalat értékesítési árbevétele 83,77 millió euró lett, ez 3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A társaság 2,56 millió eurós mérleg szerinti eredményről számolt be 2015-ben, ami közel 1,8 millió euróval múlta felül a 2014-es értéket.

A Masterplast 2014 őszén elindította szabadkai gyáregységének bővítését, annak érdekében, hogy a vállalatcsoport értékesítésének fókuszát a szigetelőrendszereken belül az üvegszövetre és a tetőfóliára helyezte. A közlemény szerint az üvegszövet-gyártás bővítése stratégiai jelentőségű a cég számára, egyebek között azért, mert a termékek szállítása gazdaságos, így megalapozhatja az elsősorban nyugat-európai piacokon tervezett további növekedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK