A portál szerint az OTP április 15-én tart közgyűlést, ezen többek között az osztalékról is döntenek. A közgyűlési határozati javaslat alapján az OTP összesen 46,2 milliárd forint osztalékot fizet ki, amely a részvények névértékére vetítve 165 százalék, vagyis részvényenként 165 forint.

Az OTP a saját részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, így a Portfolio számításai szerint részvényenként 167 forint lehet az osztalék. A 167 forintos osztalékkal és a szerdai, 6740 forintos részvényárral kalkulálva 2,5 százalékos osztalékhozam adódik.

Az OTP az elmúlt 10 évben nem fizetett ilyen magas osztalékot, ráadásul a várakozások szerint a következő években tovább emelkedhet az osztalékfizetés mértéke, jövőre 241, 2018-ban pedig már 313 forint osztalékkal kalkulálnak az elemzők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!