Eladási hullám indult Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 207,87 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 33 449,84 ponton zárt pénteken.
K. Kiss Gergely, 2020. október 2. péntek, 18:48
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: kedvezőtlenné vált a hangulat a nemzetközi piacokon, miután kiderült, hogy pozitív lett Donald Trump amerikai elnök és felesége koronavírustesztje. A magyar tőzsdén is eladási hullám indult.

A vezető részvények közül az OTP jól tartotta magát, pluszban zárta a hetet. Felfelé hajtotta az árfolyamot a hír, hogy a Csányi Sándorhoz köthető szingapúri alap, a Sertorius csütörtökön is vásárolt OTP-részvényeket - fejtette ki.

A Mol-t ugyanakkor lehúzta az olajárfolyam ismételt zuhanása - tette hozzá a szakértő.

A Richter esését nem konkrét iparági vagy vállalati hír okozta, inkább kicsit "elfáradt", korrigált a papír. Az elmúlt hónapokban sokat nőtt a részvény árfolyama, és az utóbbi egy-két hétben profitrealizálás indult - mondta az elemző.

A Mol 24 forinttal, 1,42 százalékkal 1666 forintra csökkent, 973,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,92 százalékkal 9840 forintra erősödött, forgalmuk 6,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,23 százalékkal 362,50 forintra esett, forgalma 67,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,09 százalékkal 6560 forintra gyengült, a részvények forgalma 982,4 millió forintot ért el.

A BUMIX 3375,87 ponton zárt pénteken, ez 4,50 pontos, 0,13 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK