Az unió hivatalos lapjában megjelentek szerint a pályáztatható mennyiséget 1 199 135 tonnával növelik, ez gyakorlatilag a jelenleg magyar intervenciós raktárakban tárolt teljes kukoricamennyiség. Összesen 240 ezer tonna, magyarországi intervenciós raktárakban tárolt kukoricára fogadott el vételi ajánlatokat a csütörtökön megtartott brüsszeli intervenciós gabonatenderen a Gabona-irányító Bizottság, 190,07-220,10 euró közötti tonnánkénti árakkal. A két héttel ezelőtti licitáláson a Magyarországon tárolt európai uniós intervenciós kukoricakészletből 332 ezer tonna kukoricát értékesítettek. Július elején 500 ezer, majd később újabb 500 ezer tonna intervenciós kukorica értékesítéséről született döntés, így a mostani értékesítésekkel együtt több mint 1 millió tonnát adtak el. Augusztus elejei állapot szerint kissé több, mint 1 millió tonna kukorica van Magyarországon az intervenciós raktárakban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!