Az ANY Biztonsági Nyomda eladja bolgár leányvállalatának 50 százalékos tulajdonrészét - jelentette be a cég a tőzsde honlapján. A társaság már alá is írta az erről szóló szerződést, amelynek értelmében megválik a Direct Services o.o.d. társaságban lévő 50 százalékos pakettjétől.

Az értékesítési szerződés vételára két millió euró. A tranzakció lezárásának feltétele a bolgár hatóságok tulajdonosváltási bejegyzése, ami várhatóan 2021. július végéig megtörténik.

A cég a nap egyik nyertesévé vált a bejelentés után a tőzsdén, 2,5 százalékot emelkedett az árfolyama. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!