Eladnák az OMV-t

Az OMV részvények eladását javasolja legfrissebb elemzésében a UBS.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 12:36
Fotó:

Érdemes lehet eladni az OMV részvényeket - véli legfrissebb elemzésében a UBS, a bank korábban semleges véleménnyel volt a papírokról. A megítélés változását az OMV tegnap közzétett gyorsjelentése váltotta ki. Ebből ugyanis kiderül, a fedezeti ügyletek miatt már korántsem profitál annyit az olajár emelkedéséből a cég, mint korábban, miközben a finomító árrések további zsugorodásának veszélye nagy. Ráadásul fennáll a veszélye, hogy az osztrák cég túl sokat fizet a török Petrol Ofisi-ért, ami nyomán túlzottan eladósodik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK