A nyitás után még emelkedést mutató blue-chipek szinte mindegyike áldozatául esett a délelőtti eladási hullámnak a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index röviddel dél előtt 16 409 ponton állt, ez 1,6 százalékkal alacsonyabb a tegnapi záróértéknél és több mint 400 ponttal kevesebb a reggeli csúcsnál. Az OTP kapta a legnagyobb ütést a blue chipek közül, a bankpapír árfolyama 3118 forinton jár, ez 3,7 százalékos esés, reggel 3250 forint felett is forgott a bankrészvény. A Mol 1,7 százalékkal, 15 720 forintig csúszott vissza, a Magyar Telekom 0,4 százalékkal értékelődött le, 504 forintra. A tegnap eső Richter viszont ma tartja magát, a gyógyszeripari részvény árfolyama 0,5 százalékkal emelkedik, 35 430 forintra, az Egis már csak stagnál 18000 forinton. A nap egyik nagy vesztese az 5,3 százalékkal 177 forintra zuhanó Estmédia volt eddig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!