Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tíz legnagyobb forgalmat generáló papír mindegyike veszített értékéből, a vezető részvények között a legrosszabbul az OTP szerepelt. A nemzetközi hangulatváltozásra leginkább érzékeny blue chip 16 milliárd forint értékben cserélt gazdát, jegyzése 9725 forinton állt nap végén, ami 3,1 százalékos esést takart. Nem jártak sokkal jobban a Richter befektetői sem, a gyógyszergyártó 2,3 százalékkal 36 250 forintra gyengült. Egy százalékkal kisebb veszteséggel úszta meg a napot a Mol és a Magyar Telekom - előbbi esetében ez vélhetően a cég sajátrészvény-vásárlásainak volt köszönhető -, előbbi 0,9 százalékkal 26 505 forintra, utóbbi 0,4 százalékkal 956 forintra süllyedt. A legjobban, 7,1 százalékkal a Genesis részvények estek, a cég pénteken tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, amiből azonban nem lettek sokkal okosabbak a befektetők, tekintettel a társaság folyamatban lévő átalakulására. Újra ezer forint alatt végzett a Fotex: az utolsó papírok 1,4 százalékos mínuszban, 991 forinton cseréltek gazdát, miközben az Egis 4,0 a Rába pedig 1,4 százalékkal gyengült. A dráguló részvények szűkös táborából a TVK-t lehet kiemelni, a vegyipari cég 0,6 százalékkal értékelődött föl.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!