A Philips gyorsjelentése Európa szerte elbizonytalanította a befektetőket. Az egészségügyi üzletága erősítését megcélzó cég számításai eddig nem váltak be, hiszen a harmadik negyedéves nyeresége mindössze a tizenkettede lett az előző év azonos időszakában mértnek. A vállalat részvényei több mint 5 százalékot zuhantak a bejelentést követően. A befektetők a tavaly hasonló fejlesztésekbe kezdett szektortársat, a Siemenst is megbüntették, a részvényei 2,3 százalékkal estek vissza, a legnagyobb veszteséget produkálva ezzel a 0,9 százalékos mínuszban záró DAX-on. Lefelé húzta az FTSE-100 indexet a több mint 20 százalékos zuhanást produkáló Northern Rock. A felvásárlási tárgyalásokat folytató jelzálog-óriásról a Virgin birodalom feje tett elmarasztaló nyilatkozatot a hétvégén, porrá zúzva a bank befektetői megítélését. Apadó sörfogyasztásról számolt be a Dreher tulajdonosa, a SABMiller. Az csökkenő kelet-európai eladásokat okoló cég részvényeinek árfolyama 4,75 százalékot esett Londonban. Az FTSE 100-as indexe végül 1,28 százalékos mínuszban zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!