Eladott a Mol Nyrt.

Lezárult a Baitex 49 százalékos részesedésének eladása a Turkish Petroleum Corporation részére - közölte a Mol Nyrt. a BÉT honlapján.
Napi.hu, 2014. április 2. szerda, 08:12
Fotó: Napi.hu

A lépésre a társaság portfolióoptimalizációs programjával összhangban került sor, a Baitex az oroszországi Volga-Ural régióban található Baituganskoje olajmező és a Jerilkinszki blokk kutatási-termelési licenszek tulajdonosa. A tranzakciót február 20-án jelentették be.

A Mol még 2006 végén szerzett részesedést a Baitexben, és az ezt követő mezőfejlesztési programok eredményeként közel duplájára tudta növelni a terület könyvelt, úgynevezett 2P készletét 2011 év végére. A tranzakció eredményeként a Mol-csoport SPE 2P készlete 54 MMboe-val csökkent. A tulajdonrész értékesítése 175 millió dollárért történt a hatályba lépés dátumának megfelelő módosításokkal. A Mol, mint a Baitex vállalat 51 százalékos tulajdonosa továbbra is operátor marad.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

mol
HOZZÁSZÓLÁSOK