Eladott az egyik Wizz Air-tulajdonos

A jelek szerint zsebre tette nyeresége egy részét a Wizz Air egyik nagy tulajdonosa, jelentős mennyiségű részvényt adott el.
Napi.hu, 2015. június 24. szerda, 11:06
Fotó: Napi.hu

Több mint egymillió darab Wizz Air részvényt értékesített a társaság egyik nagytulajdonosa, legalábbis ez derül ki a Bloombergen megjelent bejelentésből. A The Capital Group a tranzakció előtt 3 millió 851 ezer darab Wizz Air részvénnyel rendelkezett, ezt csökkentette 2 millió 795 ezer darabra. Ezzel részesedése a társaságban 5,34 százalékosra csökkent a korábbi 7,4 százalékról.

Valószínűleg profitrealizálással állunk szemben, a nagytulajdonos a nyilvános kibocsátás során vásárolhatta részvényeit - mondta Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. elemzője a Napi.hu-nak. A kibocsátási árfolyam 11,5 font volt, a papírok jelenleg valamivel 16 font felett cserélnek gazdát. A mennyiség az elmúlt hetek átlagos napi forgalmának körülbelül tízszeresével egyezik meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK