A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1,55 százalékkal emelkedve, 20 960 ponton tartózkodott. A vezető részvények közül az MTelekom 0,32, a Mol 1,91, az OTP 3,16 százalékos nyerésben volt, míg a Richter 0,47 százalékos mínusznál tartott. Az OTP Bank Rt. pénteken 250 ezer darab OTP törzsrészvényt vásárolt 6 632 forint/darab átlagáron. Így a bank saját tulajdonában lévő törzsrészvények száma 9 561 637 darabra nőtt. A múlt hét második felének fokozott gyengülése után ma stabilizálódott a forint árfolyama az euróval szemben. Nem sokkal kilenc után az eurót 255,50 forinton jegyezték. Január és október között 2,226 milliárd euró volt a bolgár folyó fizetési mérleg hiánya, ami a balkáni ország bruttó hazai termékének (GDP) 10,5 százaléka. Feltehetően visszavonja a piacról az őszi hurrikánok miatt felajánlott napi 2 millió hordós pluszkínálatot a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC). Az infláció kontroll alatt tartásának fontosságára hívná fel az Európai Központi Bank (ECB) a fiatal európai uniós polgárok figyelmét azzal a szórakoztató oktatói csomaggal, ami többek között egy rajzfilmet is tartalmaz. A belga KBC Bankverzekerings Holding megveszi a K&H Bank 40,2 százalékát a holland ABN Amro NV csoporttól, a vételár 510 millió euró, ami a tavalyi könyv szerinti érték 2,2-szerese - közölték a bankok, amelyek regionális stratégiájukba illeszkedőnek tartják az ügyletet. Az elmúlt 11 hónap forgalmi adatai alapján várhatóan teljesíti a 2005-re tervezett, bruttó 44 milliárd forintos árbevételét a Praktiker, amelynek anyacégét novemberben jegyezték be a frankfurti tőzsdére. Az idén előreláthatólag 200 milliárd forintot meghaladó összegű hitelt folyósít majd kis és középvállalatoknak (kkv), valamint önkormányzati fejlesztésekre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) - jelentette be Erős János, a pénzintézet társ-vezérigazgatója. Idén január-októberben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma kismértékben emelkedett év/év alapon. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíjbevétele számottevően nőtt - adta hírül KSH. Az agrártermékek termelőiár-szintje idén január-októberben 3,3 százlékkal alacsonyabb volt az előző év azonos időszakinál - adta hírül a KSH. A pénzügyminiszter december 12-i hatállyal Daróczi Ferenc dandártábornokot, bevételi főigazgatót - szolgálati beosztásában való meghagyása mellett - beosztása ellátása alól felmentette, egyidejűleg a mai naptól nyelvtanfolyamra vezényelte - áll a VPOP közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!