A Fed új elnökének, Janet Yellen tegnapi beszédének és a vártnál kedvezőbb kínai külkereskedelmi adatoknak köszönhetően a nyugat-európai és az amerikai részvényindexek tovább erősödnek szerdán. A magyar tőzsde a kedvező nemzetközi környezet ellenére alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP számlájára írható. A bankpapír árfolyama több mint 2 százalékot esett, melynek hátterében az Európai Bíróság devizahitelesek ügyében mondott véleménye állt.

A BUX értéke közel 1,3 százalékot esett, közel 9,9 milliárd forintos forgalom mellett. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével a sor végén foglal helyet a közép-kelet-európai indexek között.

Az OTP árfolyama 2,1 százalékot esett annak hatására, hogy megérkezett az Európai Bíróság devizahiteles ügyben iránymutatásul szolgáló bejelentése. N. Wahl főtanácsnok szerint azok a szerződési feltételek, amelyek a devizahitelek folyósítására a kölcsön törlesztésekor alkalmazandó átváltási árfolyamtól eltérő árfolyam alkalmazását írják elő, nem feltétlenül számítanak tisztességesnek. A mai bejelentés negatív a hazai bankszektor és így az OTP szempontjából is, a lehetséges hatásokat azonban több bizonytalansági faktor miatt egyelőre nehéz kalkulálni.

A Mol árfolyama 1,8 százalékot, a Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékot, míg a Richter árfolyama 0,2 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!