A nemzetközi piacokon megtorpant a napok óta tartó erősödés, így nem csoda, hogy a pénteki nyitást követően szerény elmozdulások voltak tapasztalhatók a nyugat-európai piacokon és Amerikában is. A magyar tőzsdével csúnyán elbántak a pénteki kereskedés utolsó szakaszában, a BUX értéke több mint 1 százalékot esett, amihez 7,8 milliárd forintos forgalom párosult. A hazai benchmark ezzel a teljesítményével a lemaradók között foglal helyet a közép-kelet-európai indexek versenyében.

A legtöbb hazai blue chip piacán erőteljes eladói nyomás volt tapasztalható a délután folyamán, melynek hatására az OTP és a Mol árfolyama közel 1,4 százalékot, míg a Richter árfolyama 0,9 százalékot esett. Ebben az is szerepet játszhatott, hogy elbizonytalanodtak a befektetők a nemzetközi piacokon és a vártnál gyengébb makroadatok jelentek meg Amerikában. Továbbá az elmúlt napok menetelését követő profitrealizálások is hozzájárulhattak a nap végén tapasztalható esésekhez.

A Magyar Telekom papírjaival viszont a tegnapi záróárfolyamukon fejezték be a hetet. A befektetőket nem hozta lázba az sem, hogy újabb hatalmas felvásárlás készülődik az amerikai mobilpiacon, most a Sprint vásárolná fel a Magyar Telekom egyik "testvérét", a T-Mobile US-t. A tranzakció értéke akár több mint 50 milliárd dollár is lehet. Amennyiben sikerül eladni a DT német leányvállalatát, ismét fellángolhatnának a Magyar Telekom felvásárlásával kapcsolatos pletykák.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!