BUX
38240

Elbántak az OTP-vel, a Mollal még inkább

A kedvezőtlen nemzetközi hangulattól a hazai piac sem tudta magát függetleníteni, a BUX mérsékelten esett.

portfolio.hu, 2014. június 25. szerda, 17:39

Nem örültek a részvénypiacokon a felülvizsgált első negyedéves GDP-adatnak. Az Egyesült Államok gazdasága a zord tél miatt ugyanis 2,9 százalékkal zsugorodott évesített negyedéves alapon, míg elemzők 1,8 százalékos csökkenésre számítottak. Az európai és az amerikai (határidős) indexek eséssel reagáltak a gyenge statisztikára, ám míg a nyitásra a tengerentúlon már a tegnapi zárószintek körül került sor, addig az európai benchmarkok továbbra sem tudnak talpra állni - írja a Portfolio.hu-.

A BUX is rosszul teljesített, 6,6 milliárd forintos forgalom mellett 0,6 százalékkal került lejjebb, így a régió egyik sereghajtója volt. A vezető hazai index eséséért elsősorban a Mol okolható, a részvényeinek árfolyama 2,1 százalékkal került lejjebb.

Az OTP-nek szintén rossz napja volt, a bankpapír árfolyama 1,1 százalékot esett. A részvények piacán a kereskedést kisebb volatilitás jellemezte azt követően, hogy Varga Mihály elárulta a devizahiteles csomag egyes részleteit, ám nap végére lenyugodtak a kedélyek.

A Magyar Telekom 0,6 százalékkal került feljebb, míg a Richter 0,9 százalékot emelkedett, ezzel az utóbbi február eleje óta nem látott szintre emelkedett.