Elbátortalanította az amerikai piacokat a Fed

Ötödik napja esnek az amerikai piacok: az elmúlt négy nap után a Fed jegyzőkönyvének megjelenése után még lejjebb csúsztak a vezető amerikai részvényindexek - csak néhány jegybankár szorgalmazta erősen az újabb eszközvásárlási programot (QE3). -0,8% körül a Dow, -1,1%-on a Nasdaq.
portfolio.hu, 2012. július 11. szerda, 21:25
Fotó: Napi.hu

A Fed jegyzőkönyvének megjelenése után tovább csúsznak lefelé az amerikai részvényindexek. A június ülés jegyzőkönyve szerint csak néhány tag érvelt az újabb eszközvásárlási program mellett, mint ami szükséges a növekedés beindításához. Néhány más tag szerint ezzel meg kell várni, hogy bebizonyosodjon, a gazdaság valóban letért-e a kilábalás pályájáról.


A Nasdaq -1,1%-ot, a Dow 0,8%-ot, az S&P500 -0,5% vesztett értékéből eddig ma.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK