Elbizonytalanodott Európa

A kezdeti lendület alábbhagyott a európai tőzsdéken enyhe mínuszban voltak a mutatók dél előtt.
NAPI, 2011. november 2. szerda, 11:30
Fotó: Napi.hu

Erősen kezdtek az európai tőzsdék a reggeli nyitásban, a piacok korrigálták a kereskedés első óráiban a hét első két napján elszenvedett veszteségeket. Dél felé közeledve azonban elveszett a lendület, egy esés után nulla  voltak a tőzsdék 11 óra után, ám az esés után újra pluszban fordultak a mutatók.

Londonban negyed 11-kor  a FTSE 0,42 százalékos esésben volt, a párizsi tőzsde 0,09 százalékos pluszban állt, míg a Dax 0,23 százalékos erősödést mutatott. A befektetők abban reménykednek, hogy a Fed csütörtökön az amerikai gazdaság ösztönzését célzó intézkedésekről fog dönteni. Ez a várakozás egyelőre háttérbe szorította a görög adósságválság rendezését övező aggodalmakat.
Elsősorban a keddi nap nagy vesztesei, a bankok erősödtek, 3,3-3,5 százalék közötti mértékben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK