A Dow Jones 0,1 százalékos, az S&P 500 0,21 százalékos, a Nasdaq pedig 0,06 százalékos csökkenéssel zárta a hétfői kereskedést. Rosszul teljesítettek az energiaipari részvények, ezek átlagosan 1 százalékot estek - olvasható a Portfolio.hu-n.

A részvénypiacok mai elbizonytalanodást egyszerre több tényező okozza a portál szerint, egyrészt egyre több ellentmondásos hír érkezik arról, mit is szeretne valójában a Trump-adminisztráció a gazdaságban és a társadalomban. A Trump-rali kifulladása egyre inkább profitrealizációra ösztönzi a befektetőket, illetve az utóbbi napokban érkezett vegyes gyorsjelentések nem adnak lendületet a további egyértelmű emelkedésnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!