A Nikkei 225 0,7 százalékot esett, a Shanghai Composite Index 0,1 százalékos gyengülést mutat, a Hang Seng 0,9 százalékkal került lejjebb. Az indiai parkett vesztett a legtöbbet értékéből.

Az ázsiai piacon a befektetők a kiváró álláspontra helyezkedtek, ugyanis holnap fontos makroadatok érkeznek, többek között a kínai inflációs adat. Továbbá makroadatok érkeznek pénteken a kínai növekedéssel kapcsolatban, mint a kiskereskedelmi forgalom nagysága.

Kína negyedik legnagyobb életbiztosító társasága, a New China Life Insurance Co. 1,3 milliárd dollárral értékben bocsátott ki részvényt Hong Kongban. A biztosítótársaság 358,42 millió részvényt adott el 28,5 dolláros árfolyamon.

A japán exportör cégek vesztettek értékükből, mitán a dollár gyengült a jenhez képest. Az autóiparban a Honda Motor Co. 1,8 százalékot csökkent, a Mitsubishi Corp. 2,2 százalékot gyengült.

A Tokyo Electric Power Co. 11,2 százalékot esett, miután a Mainichi Shimbun jelentette, hogy a kormány hatalmas tőkét injektál a vállalatba, és szükségszerűen irányítja is, de később a Dow Jones Newswires szerint a japán kabinettárca tagadta az állítást.

Gyengén teljesített az energiaszektor Ausztráliában, a Woodside Petroleum Ltd. 2,3 százalékot esett, a Santos Ltd. 3,9 százalékot esett.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!