A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága úgy döntött, hogy döntéséről, hogy beolvadással történő átalakulásról szóló javaslatot terjeszt a közgyűlése elé - olvasható a bet.hu-n.

A javaslat értelmében a beolvadással az MKB Életbiztosító Zrt. beolvad a CIG Pannónia Életbiztosítóba.

Egyúttal a cég leányvállalatának, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-nek az Igazgatósága is javaslatot terjeszt az alapító elé az MKB Általános Biztosító Zrt. beolvadásáról.

A vagyonmérleg- és vagyonleltár tervezetek fordulónapját a társaság Igazgatósága 2016. december 31., az átalakulás tervezett időpontját pedig 2017. június 30. napjában javasolja meghatározni - közölte a CIG Pannónia.

A CIG Pannónia december végén tette közzé, hogy CIG Pannónia: lezárult az MKB Biztosítók felvásárlása.  A CIG Pannónia az MKB Életbiztosító Zrt.-ben 98,97 százalékos, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító pedig az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben 98,98 százalékos részesedést szerzett 2017. január 1-jével, miután teljesültek az adásvételi megállapodásban foglalt zárási előfeltételek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!