Eldőlt: New York-ba megy az Alibaba

A kínai Alibaba, a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata a New York-i Értéktőzsdét (NYSE) választotta részvényeinek amerikai kibocsátási helyszínéül - közölte a Bloomberg az ügyet jól ismerő forrásra hivatkozva.
MTI-Eco, 2014. június 26. csütörtök, 21:22
Fotó: Reuters

A kínai vállalat amelyet az eBay, az Amazon.com és a Google egyfajta óriás ötvözeteként szoktak jellemezni, hivatalosan egymilliárd dolláros jegyzésre számít, ám a végösszeg az elemzők várakozása szerint meghaladhatja a Facebook által 2012-ben besöpört 16 milliárd dollárt is.

A kínai cég a kibocsátáshoz szükséges dokumentumokat május 7-én nyújtotta be az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC).

A kibocsátás lehetőségéért a NYSE mellett a technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq is harcolt.

Az Alibaba e-kereskedelmi platformjain évente bő 150 milliárd dollár értékű áru cserél gazdát, több mint a két amerikai vetélytárs, az Amazon és az eBay platformjain együttvéve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK